Salone del Mоbile 2019

Salone del Mobile е един от най-големите фестивали в цял свят свързан с новостите в дизайна. Провежда се в Милано всяка година през месец април в продължение на една седмица, която е наречена “Седмицата на Дизайна“. Сега беше неговото 61-во издание.

Градът в този период кипи от събития, освен всички известни дизайнери и архитекти, които представят своите нови продукти, могат да се срещнат хора от цял свят вълнуващи се и разбиращи красивото.

В обзавеждането тази година облите форми преобладаваха. Правите отсечени ъгли по мебелите, които до скоро бяха актуални в модерния стил вече ги няма.

Наблюдаваше се често присъствие на цвят Мента в интериорите в пълната си гама от нюанси в комбинации с кафяво, вишнево червено, мастилено синьо, сиво и бежово.

При материалите имаше смели аранжировки на каменни повърхности, дърво с хромирани плотове и стъкло.

При осветлението беше заложено на съчетания между различни цветове стъкло и метал в едно осветително тяло, но умело композирани помежду си.

Всяка фабрика се открояваше с характерното си излъчване и презентираше на публиката развитието през изминалата година, чрез нови продукти и идеи.

Италианците не пропуснаха да почетат и своите предци – хората от които е тръгнало всичко. Имаше две събития свързани с разработките и живота на Великия – инженер,  художник, скулптор, архитект и изобретател – Леонардо да Винчи.

AQUA. Leonardo da Vinci’s Water Vision

DE-SIGNO. The art of Italian design before and after Leonardo

С тях успяха да ни върнат в света на откривателите и да ни припомнят тяхната гениалност.

След голямо пътуване заредени с емоции, вдъхновение, нови идеи, подишали въздуха ухаещ на дизайн се връщаме, за да създаваме…… Вашите интериори!!!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *