Визуализатор или Интериорен дизайнер? Що е то и каква е разликата?

Често хората не знаят каква е разликата между двете квалификации.

Визуализатор – това е специалист, който има добри познания в областта на 3D софтуери и умее да изгражда образи във виртуалното пространство.

Интериорен дизайнер – специалист, който Измисля цялата идея за интериора, но не просто да я измисли, а да се съобрази с всичко описано по-долу!!!

Той проучва и събира от всичко съществуващо на пазара, най-подходящтата за Вас комбинация, обмисля всички детайли, изгража идеята във виртуалното пространство, знае как физически ще бъде изпълнен проекта, има достатъчно практически опит, който му помага да предвиди всички специфики и технически подробности при оформянето на визията, има широк спектър на познания във всяка една област, засягаща изграждането на проекта.

  • познания при изграждане на Ел и ВиК инсталации – за да съобрази всичко, което ще Ви е неоходимо при разпределението;
  • конструктивни познания – за да се изпълни лесно проекта след това и изобщо да бъде изпълним;
  • познания по цветознание – за да направи най-добрия подбор на цветове, синхронизиран с Вашите възприятия;
  • информираност за новости и материали – за да бъде предложението актуално;
  • познания на 2D и 3D софтуери – за да начертае и визуализира своите идеи;
  • познания по психология – за да умее да изслуша желанията на всеки, да ги комбинира адекватно и да ги пречупи през призмата на професионалния опит.

Затова докато стигне до „картинката“, която виждате на монитора, като предложение за Вашето пространство, интериорният дизайнер извървява мноооооооого път.

Заключение – Ако имате идея за Вашия интериор и искате само да я видите на проект Ви е нужен визуализатор. Ако обаче нямате никаква представа какво да правите с пространството си, и как да разпеделите всичко, обърнете се към интериорен дизайнер, защото от него ще получите ЦЯЛОСТНО РЕШЕНИЕ!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *