Изкуството в дизайна и дизайна в изкуството

Изкуството в дизайна и дизайна в изкуството

Може ли човек неразбиращ изкуство да разбира от дизайн? – Най-вероятно ще се сблъскаме с различни мнения по темата, но ще споделим с Вас нашите разсъждения, а Вие сами намерете отговора на този въпрос.

Какво означават буквално двете думи:

Изкуство – Област от човешката дейност, при която действителността се пресъздава чрез художествени средства.

Дизайн – Художествено проектиране и оформяне на различни изделия с оглед повишаване на естетическата им стойност.

И всъщност основното в тях не е ли – Уникален продукт създаден от човешка мисъл и умения?  … продължи

Визуализатор или Интериорен дизайнер? Що е то и каква е разликата? 

Често хората не знаят каква е разликата между двете квалификации, затова нека изясним!
Визуализатор – това е специалист, който има добри технически познания в областта на 3D софтуери и умее да изгражда реалистични образи във виртуалното пространство.
Интериорен дизайнер – специалист, който Измисля цялата концепция на интериора, но не просто я измисля, а се съобразява с всичко описано по-долу!!!
Той проучва и събира от хилядите предложения на пазара най-подходящата за Вас комбинация, обмисля детайлите, изгражда идеята си във виртуалното пространство, знае как физически ще бъде изпълнен проекта…  продължи

Salone del Mobile Milano

Salone del Mоbilе 2019

Salone del Mobile е един от най-големите фестивали в цял свят свързан с новостите в дизайна. Провежда се в Милано всяка година през месец април в продължение на една седмица, която е наречена “Седмицата на Дизайна“. Сега беше неговото 61-во издание.

Градът в този период кипи от събития, освен всички известни дизайнери и архитекти, които представят своите нови продукти, могат да се срещнат хора от цял свят вълнуващи се и разбиращи красивото.

В обзавеждането тази година се наблюдаваха облите форми. Правите отсечени ъгли по мебелите, които до скоро бяха актуални в модерния стил вече ги няма… продължи

Minotti

Minotti 70th Anniversary

„Made in Italy“ – това е Minotti – умело съчетание на традициите с иновациите! Компанията е родена от интуицията на Alberto Minotti, а в днешни дни управлявана от двамата му сина  Renato и Roberto. Те успяват да изградят стабилни позиции в съвременния мебелен дизайн. В това начинание им помага през годините известния архитект Rodolfo Dordoni, който е художествен директор и координатор на всички колекции.

Едно от най-значимите събития по време на панаира за дизайн Salone del Mobilе 2018 беше партито по случай 70 – годишния юбилей на компания Minotti … продължи

Molteni & C

Molteni&C / Dada

Създадена преди повече от 80 години семейната фабрика Molteni&C е един от най-утвърдените брандове на италианския пазар за мебели. За нея разработват уникални продукти гениални мозъци в дизайна като Gio Ponti, Patricia Urquiola, Rodolfo Dordoni, Ron Gilad, Jean Nouvel, Vincent Van Duysen (който е и креативен  директор на фабриката) и др.

Имахме честта да посетим това уникално място и да наблюдаваме всички процеси при създаването на техните продукти.

Първото ни впечатление – работата за тях е любов, усещаше се желание … продължи